SAVEZ ODRŽAO RADIONICU O UNAPREĐENJU KOMUNIKACIJE JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE I ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

31.Oct.2018.

U organizaciji Saveza općina i gradova FBiH,  jučer 30. oktobra 2018. godine u Općini Maglaj održana je radionica o unapređenju komunikacije jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva. Radionica je održana u okviru projekta „Podrška razvoju uslužno orijentisane lokalne uprave u Federaciji BiH".

Edin Demirović, predstavnik Saveza općina i gradova FBiH istakao je da je kvalitetna razmjena informacija između općina, organizacija civilnog društva i građana neophodna, te su utvrđeni prijedlozi za poboljšanje komunikacije.

Aktivnosti ovog projekta naslanjaju se na UNDP Projekat „ReLOaD", gdje je Savez izradio studiju „Potencijalni oblici poboljšanja saradnje između jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva kroz korištenje informaciono-komunikacijsko-tehnološkog rješenja".

Kroz razgovor sa predstavnicima civilnog društva u partnerskim općinama na UNDP Projektu „ReLOaD" i drugim zainteresovanim ciljnim grupama Savez želi osigurati kvalitetne povratne informacije o mogućnostima provedbe ponuđenih rješenja i njihovo unapređenje.

Osim predstavnika Općine Maglaj sastanku su učestvovali i predstavnici organizacije civilnog društva sa prostora Općine Maglaj i zainteresovani građani.