Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 242Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

Generalna Skupština NALAS – a Jedinice lokalne samouprave i upravljanje vodosnadbijevanjem i sanitarnim uslugama

NALAS, Mreža asocijacija lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi, održala je od 17.-19. maja/svibnja u Beču (Austrija) XII Generalnu skupštinu. Ove godine paralelno sa ovim dogadjajem održana je I Dunavska konferencija za vode. U uvodnom dijelu Generalne skupštine NALAS-a govorili su dosadašnji predsjednik NALAS-a Naim Ismajli, potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Breda Pečan i specijalni savjetnik komesara EK Franz Schausberger. Delegati su analizirali rad regionalne asocijacije u 2016. i plan rada za 2017. kao i raspravljali i odobrili novi Strateški plan mreže za period 2018. -2022. Skupština je zauzela stav po pitanjima dviju političkih pozicija - o proširenju EU na Zapadnom Balkanu i o lokalnoj vlasti i njihovim asocijacijama kao ključnim akterima u procesu integracije u EU, te potrebi razvoja kapaciteta u sektoru vodosnadbijevanja i sanitarne kontrole u jugoistočnoj Europi.
Drugog dana konferencije predstavnici Asocijacije općina učestvovali su na radionici Uloga lokalne samouprave u planiranju investicija i unaprjeđenju usluga u području vodosnadbijevanja i odvodnje i izazovi pružanja usluga vodosnadbijevanja i odvodnje u ruralnim područjima.Za novog predsjednika NALAS-a izabran je zamjenik predsjednik Saveza općina i gradova Republike Srpske Mićo Mićić.
Predstavnici lokalne samouprave zemalja članica NALAS-a su takođe imali priliku razgovarati o održivom upravljanju vodama te mogućnostima i uslovima pružanja kvalitetnih vodnih usluga građanima. U okviru programa konferencije, NALAS je bio domaćin radionice o ulozi lokalnih samouprava u planiranju ulaganja i poboljšanju efikasnosti vodovodnih i sanitarnih usluga na kojoj su učestvovali gradonačelnici, načelnici, predstavnici nacionalnih asocijacija lokalne samouprave i eksperti.

Četvrtak, Maj 25, 2017. godine
 

Subota
23. Juni 2018.

Juni, 2018
POUTSRČEPESUNE
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING