Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 242Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE JEDINICA LOKALNIH SAMOUPRAVA U ReLOaD PROJEKTU
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu objavljuje javni poziv za jedinice lokalne samouprave

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja regiona i to: Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji. Projekat je počeo 1. februara 2017. godine i njegov cilj, tokom tri godine provedbe, biće jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave i civilnog društva u regiji Zapadnog Balkana kroz izgradnju i širenje transparentnog pristupa finansiranja organizacija civilnog društva (OCD) iz budžeta jedinica lokalne samouprave, a u skladu sa lokalnim potrebama. Projekat je nastavak dobre prakse višegodišnjeg projekta provedenog u BiH pod nazivom Jačanje lokalne demokratije/demokracije - LOD. Ukupna vrijednost ReLOaD projekta je 10 miliona eura, a finansira ga Evropska unija, u iznosu od 8,5 miliona eura, dok ostatak finansiraju UNDP uredi u zemljama regiona i partnerske jedinice lokalne samouprave.

Pozivaju se jedinice lokalne samouprave koje nisu učestvovale u jednoj od faza LOD projekta da iskažu interes za učestvovanje u ReLOaD projektu. Ukupno će biti odabrano minimalno deset (10) partnerskih jedinica lokalne samouprave kojima će biti pružena podrška u razvoju transparentnih mehanizama za raspodjelu sredstava namijenjenih za finansiranje projekata OCD-ova.  

Podnošenje prijava i rokovi

Kriteriji za prijavu i odabir jedinica lokalne samouprave opisani su u Smjernicama za podnosioce prijava koje su, uz ostali prijavni materijal, uključujući i Prijavni obrazac, dostupne na: www.ba.undp.org ili direktni link http://bit.ly/2rdeT3M .  

Jedinice lokalne samouprave će svoju prijavu dostaviti u jednom štampanom primjerku i u elektronskoj formi (CD ili USB) putem preporučene pošte ili lično najkasnije do 14.07.2017. godine do 17:00 sati, na sljedeću adresu:

UNDP BiH Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD
Zgrada Ujedinjenih nacija

Zmaja od Bosne bb

71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
 

Prijave za učešće podnesene na druge načine (npr. faks ili elektronskom poštom) neće biti uzete u razmatranje. Prijave koje stižu poštom, trebaju imati poštanski žig koji potvrđuje da je prijava poslana u okviru navedenog roka.

Otvoreni dani, tokom kojih će jedinice lokalne samouprave moći dobiti dodatne informacije i pojašnjenja vezana za poziv, će biti organizirani od 11.30 - 13.30 sati:
1. Sarajevo, srijeda, 28.06.2017. godine, Zgrada UN-a, Zmaja od Bosne bb;
2. Mostar, četvrtak, 29.06.2017. godine, Ured UNDP-a, Bulevar narodne revolucije 19;
3. Banja Luka, utorak, 04.07.2017. godine; Hotel Talija,  Srpska 9.

Za dodatne informacije i pojašnjenja molimo vas da zahtjeve uputite pismenim putem na faks: 033 552 330 ili elektronskom poštom: registry.ba@undp.org. Odgovori na pitanja će vam biti dostavljeni u pisanoj formi u roku od tri radna dana nakon prijema upita.

PRILOZI:

Prilog 1 Prijavni obrazac.docx
Prilog 2 Matrica za bodovanje.docx
Prilog 3 Pismo namjere.docx
Smjernice za podnosioce prijava.docx
Tekst javnog poziva latinica.docx

Utorak, Juni 13, 2017. godine
 

Subota
23. Juni 2018.

Juni, 2018
POUTSRČEPESUNE
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING