Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 246Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA TRI KOMISIJE SAVEZA

U Sarajevu je, u prostorijama Saveza općina i gradova FBiH, tokom septembra/rujna održane su konstituirajuće sjednice Komisije za izbor i imenovanja (14. septembra/rujna), Komisije za razvoj i unapređenje lokalne samouprave (19. septembra/rujna) i Komisije za međunarodne veze, saradnju i evropske integracije (20. septembra/rujna).

Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja jednoglasno je izabran Armin Čavrk (Grad Goražde), a za zamjenika predsjednika Dragan Galić (Općina Žepče). Nakon usvajanja Poslovnika o radu Komisije, raspravljano je o zahtjevu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH za imenovanje predstavnika Saveza općina i gradova FBiH u Sektorsku radnu grupu za Sektorski planski dokument - konkurentnost i inovacije lokalne strategije razvoja za reviziju i pripremu planskog dokumenta za period 2018. - 2020. godina. Članovi Komisije složili su se da predstavnik Saveza u ovoj radnoj grupi bude Šerif Kaljiković, Općina Cazin.

Za predsjednika Komisije za razvoj i unapređenje lokalne samouprave izabran je Miroslav Lucić (Općina Domaljevac-Šamac), a za zamjenika predsjednika Aldiana Kavazović (Općina Stari Grad). Vezano za Prijedlog pravilnika o prekomjernoj upotrebi javnih cesta, koji je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija uputilo Savezu, zaključeno je da svi prisutni članovi Komisije u najkraćem roku (do sjednice Predsjedništva Skupštine Saveza) dostave svoje primjedbe koje će se uputiti Predsjedništvu na razmatranje i usvajanje. Članovi Komisije upoznati su sa Projektom „Uspostava opservatorija za decentralizaciju u regionu", koji implementira Misija OSCE-a u BiH i Mreža asocijacija lokalnih vlasti u Jugoistočnoj Evropi (NALAS).

Za predsjednika Komisije za međunarodne veze, saradnju i evropske integracije izabrana je Mirela Bubalo (Općina Novi Grad). Članovi Komisije su informisani o održanom sastanku Odbora za Zapadni Balkan u okviru Evropskog komiteta regija, koji je održan u Briselu, 31.05.2017. godine, a kojem je, ispred Saveza općina i gradova FBiH prisustvovao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. Također, članovi Komisije su informisani o XII Generalnoj skupštini NALAS-a, koja je održana je od 17.-19.05.2017. godine u Beču. Ispred Saveza općina i gradova FBiH Skupštini su prisustvovali Vesna Travljanin, direktorica Saveza i Edis Dervišagić, načelnik Gradačca i delegat NALAS- a. Što se tiče uspostavljanja moguće saradnje sa TDBB (Unija općina i gradova turskog svijeta) zaključeno je da se pripremi detaljna informacija o tome koje su nacionalne asocijacije lokalnih vlasti NALAS-a članice TDBB.

Zapisnike sa održanih sjednica komisija možete naći na web stranici Saveza (www.sogfbih.ba).

Petak, Septembar 22, 2017. godine
 

Nedjelja
23. Septembar 2018.

Septembar, 2018
POUTSRČEPESUNE
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING