Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 242Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

Prezentacija


AKTUELNOKoordinatori za rad sa SavezomOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PREnergetska efikasnostNALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA TRI KOMISIJE SAVEZA

U Sarajevu je, u prostorijama Saveza općina i gradova FBiH, tokom septembra/rujna održane su konstituirajuće sjednice Komisije za izbor i imenovanja (14. septembra/rujna), Komisije za razvoj i unapređenje lokalne samouprave (19. septembra/rujna) i Komisije za međunarodne veze, saradnju i evropske integracije (20. septembra/rujna).

Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja jednoglasno je izabran Armin Čavrk (Grad Goražde), a za zamjenika predsjednika Dragan Galić (Općina Žepče). Nakon usvajanja Poslovnika o radu Komisije, raspravljano je o zahtjevu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH za imenovanje predstavnika Saveza općina i gradova FBiH u Sektorsku radnu grupu za Sektorski planski dokument - konkurentnost i inovacije lokalne strategije razvoja za reviziju i pripremu planskog dokumenta za period 2018. - 2020. godina. Članovi Komisije složili su se da predstavnik Saveza u ovoj radnoj grupi bude Šerif Kaljiković, Općina Cazin.

Za predsjednika Komisije za razvoj i unapređenje lokalne samouprave izabran je Miroslav Lucić (Općina Domaljevac-Šamac), a za zamjenika predsjednika Aldiana Kavazović (Općina Stari Grad). Vezano za Prijedlog pravilnika o prekomjernoj upotrebi javnih cesta, koji je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija uputilo Savezu, zaključeno je da svi prisutni članovi Komisije u najkraćem roku (do sjednice Predsjedništva Skupštine Saveza) dostave svoje primjedbe koje će se uputiti Predsjedništvu na razmatranje i usvajanje. Članovi Komisije upoznati su sa Projektom „Uspostava opservatorija za decentralizaciju u regionu", koji implementira Misija OSCE-a u BiH i Mreža asocijacija lokalnih vlasti u Jugoistočnoj Evropi (NALAS).

Za predsjednika Komisije za međunarodne veze, saradnju i evropske integracije izabrana je Mirela Bubalo (Općina Novi Grad). Članovi Komisije su informisani o održanom sastanku Odbora za Zapadni Balkan u okviru Evropskog komiteta regija, koji je održan u Briselu, 31.05.2017. godine, a kojem je, ispred Saveza općina i gradova FBiH prisustvovao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. Također, članovi Komisije su informisani o XII Generalnoj skupštini NALAS-a, koja je održana je od 17.-19.05.2017. godine u Beču. Ispred Saveza općina i gradova FBiH Skupštini su prisustvovali Vesna Travljanin, direktorica Saveza i Edis Dervišagić, načelnik Gradačca i delegat NALAS- a. Što se tiče uspostavljanja moguće saradnje sa TDBB (Unija općina i gradova turskog svijeta) zaključeno je da se pripremi detaljna informacija o tome koje su nacionalne asocijacije lokalnih vlasti NALAS-a članice TDBB.

Zapisnike sa održanih sjednica komisija možete naći na web stranici Saveza (www.sogfbih.ba).

Petak, Septembar 22, 2017. godine
 

Utorak
17. Oktobar 2017.

Oktobar, 2017
POUTSRČEPESUNE
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING