Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 246Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

DIREKTORICA SAVEZA OPĆINA I GRADOVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE PANEL UČESNIK NA FOMU ZA POSLOVNO LOBIRANJE

Ovoga ponedjeljka je održan „Drugi poslovni forum/Društveni dijalog u BiH" Evropskog pokreta, kao i svečana akademija „Vrijeme je za Evropu", sve povodom obilježavanja Dana Evrope u BiH-SBK/Travnik 2017. godine.

U panel diskusiji „Drugi poslovni forum/Društveni dijalog u BiH", gospodja Vesna Travljanin, direktorica Saveza općina i gradova Federacije BiH  se obratila prisutnim ističući ulogu Asocijacije općina i gradova kako na unutrašnjem tako i regionalnom i međunarodnom planu. Dva osnovna strateška cilja u Strategiji razvoja Saveza od 2016 -2022. jesu općinske finansije i evropske integracije. Podizanje svijesti uposlenih u jedinicama lokalne samouprave i građana u procesu pridruživanja kao i svim predstojećim obavezama vezanim za lokalni nivo vlasti je važan prioritet u radu Saveza.  

Preko 60 posto legislative EU se provodi na lokalnoj i regionalnoj razini te je uključivanje lokalnih nivoa vlasti neophodno kako u procesu programiranja EU sredstava tako i unaprjeđenja kapaciteta loklanih vlasti za korištenje fondova i programa EU.  

Za provođenje ovih ciljeva kako je istakla Travljanin neophodna je sinergija u djelovanju nadležnih ministarstava na drzavnom i entitetskim nivoima, DEI, Evropske komisije u BiH kao i donatorske zajednice u BiH kako bi se jedinicama lokalne samouprave, općinama i gradovima obezbijedila potrebna podrška u ovom važnom procesu. Savez općina i gradova FBiH je važan partner, jer povezuje sve općine i gradove sa jedinstvenim ciljevima i zadacima.

Utorak, Oktobar 3, 2017. godine
 

Nedjelja
23. Septembar 2018.

Septembar, 2018
POUTSRČEPESUNE
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING