Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 242Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

Prezentacija


AKTUELNOKoordinatori za rad sa SavezomOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PREnergetska efikasnostNALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

PREDSTAVNICI SAVEZA RAZGOVARALI SA PREDSJEDAVAJUĆIM PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA FEDERACIJE BIH

Rukovodstvo Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Predsjedništva Hamdom Ejubovićem i direktoricom Vesnom Travljanin i saradnicom Zlatom Turkić bili su danas u posjeti kod Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Edina Mušića.

Obzirom na značajnu ulogu i obavezu Saveza, proisteklu iz Zakona o principima lokalne samouprave, u zastupanju lokalnih zajednica a posebno u oblasti zakonodavstva, rukovodstvo je istaklo veliki značaj i potrebu potpisivanju trilateralnog sporazuma između Saveza, Vlade Federacije BiH i Parlamenta Federacije BiH.
Sporazumom bi bila predviđena aktivnija uloga Saveza u radu radnih tijela Parlamenta Federacije BiH na pripremi zakonskih rješenja koja se tiču lokane samouprave. Predsjedavajući Mušić je izrazio zadovoljstvo organiziranjem sastanka posebno uvažavajući važnost rada i razvoja lokalne zajednice. Podržao je inicijativu da se, u narednom periodu, kod donošenja zakona u što većoj mjeri osnaži učešće lokalne zajednice. Nesputavanje lokalnih zajednica u njihovom razvoju je veoma bitno kao što je i ostvarenje skladnog funkcionisanja svih ostalih nivoa a resursi koji se nalaze na njihovom prostoru moraju biti, prije svega, od njihovog interesa što u velikoj mjeri nije slučaj, istakao je Mušić.

Ponedeljak, Oktobar 9, 2017. godine
 

Ponedeljak
19. Februar 2018.

Februar, 2018
POUTSRČEPESUNE
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING