Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 252Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

ŠESTA SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SKUPŠTINE SOGFBiH U SRIJEDU U JAJCU

Šesta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u srijedu, 7. novembra/studenog 2018. godine u Hotelu „Turist" (Ul. Kulina Bana br. 1) u Jajcu, s početkom u 12 sati.

Na Dnevnom redu sjednice će se, između ostalog, razmatrati aktualne informacije vezane za migrantsku krizu u Bosni i Hercegovini, stoga su na sjednicu pozvani predstavnici nadležnih državnih i entitetskih institucija, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Semiha Borovac, ministrice za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, te kao i Peter Van der Auweraert, šef Međunarodne organizacije za migracije u Bosni i Hercegovini.

Svoj dolazak su potvrdili i: Gordan Čahtarević, savjetnik Premijera Federacije, Medžid Lipjankić, predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Svevlad Hoffman savjetnik direktora granične policije BiH.

Predsjedništvo Saveza općina i gradova Federacije BiH se i ranije uključivalo u rješavanje problema vezanih za migracije, obzirom na činjenicu da se migrantska kriza izravno odražava na pojedine lokalne zajednice.

Na Predsjedništvu će biti riječi o Odluci o izradi Strategije razvoja Federacije BiH za razdoblje 2021-2027. godine, a njome je utvrđeno da će jedinice lokalne samouprave u procesu izrade Strategije razvoja Federacije BiH svoje interese izražavati i zastupati putem Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Mediji su pozvani popratiti sjednicu Predsjedništva Skupštine SOGFBiH.

Ponedeljak, Novembar 5, 2018. godine
 

Srijeda
16. Januar 2019.

Januar, 2019
POUTSRČEPESUNE
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING