Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 262


Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

NAJAVA UVODNOG PROMOTIVNOG DOGAĐAJA „EFIKASNA ORGANIZACIJA I EFEKTIVNO UPRAVLJANJE VODNIM USLUGAMA KROZ PLANIRANJE KAPITALNIH INFRASTRUKTURNIH INVESTICIJA“

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine u sklopu Projekta „Regionalna mreža za razvoj kapaciteta za usluge vodosnabdijevanja i otpadnih voda na Zapadnom Balkanu" (RCDN) organizuje u srijedu, 13. februara/veljače 2019. godine (Hotel „Forest Resort & Spa Sarajevo") u Tarčinu sa početkom u 11 sati Uvodni promotivni događaj na temu „Efikasna organizacija i efikasno upravljanje vodnim uslugama kroz planiranje kapitalnih infrastrukturnih investicija".

Pomenuti Projekat je usmjeren na povećanje efektivnosti i efikasnosti javnih komunalnih poduzeća iz oblasti vodosnabdijevanja na Zapadnom Balkanu, dajući doprinos boljem pružanju usluga sa ciljem povećanja broja stanovništva koje ima pristup uslugama pitke vode i kanalizacije, te da bi se zadovoljila pravna stečevina EU (Acquis Communautaire) za okoliš.

Na ovom događaju učešće će uzeti predstavnici Saveza općina i gradova FBiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, članovi nadležne Komisije Saveza općina i gradova FBiH zadužene za pitanje komunalne infrastrukture (vodosnadbijevanja i otpadnih voda), predstavnici Udruženja / Udruge poslodavaca komunalne privrede u Federaciji BiH, Udruženja za oblasti voda i zaštite okoliša "Aquasan mreža u BiH", predstavnici općina i gradova iz FBiH, kao i međunarodnih organizacija u BiH.

Projekat zajednički finansiraju Švicarski državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Njemačke (BMZ), a realizira se kroz GIZ Projekat „Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu - modernizacija općinskih usluga" (ORF MMS). Tim za implementaciju Projekta sastoji se od tri regionalne mreže i to: Međunarodno udruženje poduzeća za vodosnabdijevanje u slivu rijeke Dunav (IAWD), Udruženje za oblasti voda i zaštite okoliša „Aquasan mreža u BiH" i Mreža asocijacije lokalnih vlasti u Jugoistočnoj Evropi (NALAS).

Utorak, Februar 5, 2019. godine
 

Četvrtak
18. Juli 2019.

Juli, 2019
POUTSRČEPESUNE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING