Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 265Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

Opis poslova za trenere (RCDN ToR)
za realizaciju treninga: „Razvoj kompetencija izabranih zvaničnika u jedinicama lokalne samouprave za usluge vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda”

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine objavljuje poziv za odabir trenera iz RCDN-ove baze trenera koji će pružiti obuku u okviru RCDN projekta u Bosni i Hercegovini na temu: „Razvoj kompetencija izabranih zvaničnika u jedinicama lokalne samouprave za usluge vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda", u skladu sa RCDN-ovim operativnim modelom i RCDN-ovim standardima kvaliteta za pružanje obuke.

Fokus obuke je na isticanju zakonskih obaveza izabranih zvaničnika u JLS za pružanje kvalitetnih usluga vodosnabdijevanja i odvodnje i efikasnu organizaciju vodnih usluga na lokalnom nivou.

Primarna cilјna grupa za obuku su donosioci odluka u jedinicama lokalne samouprave (gradonačelnici, načelnici i vijećnici) sa područja Federacije Bosne i Hercegovine. Sekundarna ciljna grupa su uposlenici u jedinicama lokalne samouprave iz službe nadležne za komunalne poslove (vodni sektor), visoki i srednji menadžment iz JKP-a, članovi Skupštine i nadzornih odbora iz JKP-a i resorna ministarstva i regulatori.

Predviđeno je da se obuka održi u Bihaću, 19. juna 2019. godine, sa približno 30 učesnika.

Prijedlog mora biti dostavlјen na jednom od zvaničnih jezika u BiH, najkasnije do 21. maja 2019. godine, latiničnim pismom putem e-maila, na dino@sogfbih.ba

Opis poslova za trenere možete pogledati OVDJE

Utorak, Maj 14, 2019. godine
 

Utorak
18. Februar 2020.

Februar, 2020
POUTSRČEPESUNE
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING