Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 268Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

RADIONICA U TUZLI - IMPLEMENTACIJA BENČMARKINGA POMOĆU DCM PLATFORME

U sklopu projekta „Podrška Saveza općina i gradova FBiH - programu prikupljanje podataka preduzeća za vodosnabdijevanje i odvodnju Federacije BiH i njihovog korištenja za potrebe poređenja učinkovitosti, te razmjeni znanja i informacija putem Danubis platforme - BENČMARKING'', u Tuzli se 15. i 16. oktobra održava radionica na temu Benčmarkinga sa predstavnicima šest preduzeća za vodosnabdijevanje i odvodnju iz Federacije BiH.

Učešćem u ovim aktivnostima vodovodna preduzeća dobijaju priliku da procijene vlastitu učinkovitost koristeći jednostavne i praktične alate u sklopu Danubis platforme. Ovo će vodovodnim preduzećima i njihovim vlasnicima (općine i gradovi) omogućiti da identificiraju područja u kojima uspješno djeluju, kao i ona područja u kojima su potrebna poboljšanja. Nadalje, benčmarking program pruža mogućnost usporedbe učinkovitosti između drugih lokalnih ili međunarodnih vodovodnih preduzeća i razmjenu dobrih praksi. Ispravno prikupljeni podaci o indikatorima učinkovitosti su preduvjet za uspješnu saradnju preduzeća sa relevantnim vladinim institucijama, donatorima, razvojnim i komercijalnim bankama, međunarodnim organizacijama, organizacijama civilnog društva i javnošću. U novoj fazi Benčmarkinga, koja će trajati do kraja 2020. godine, planirano je učešće 15 preduzeća.

Ove aktivnosti su podržane od Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji je dio Programa saradnje Švicarske u Bosni i Hercegovini (BiH), u domenu Lokalne uprave i općinskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP).

Petak, Oktobar 16, 2020. godine
 

Subota
24. Oktobar 2020.

Oktobar, 2020
POUTSRČEPESUNE
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING