Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 269Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

U TUZLI ODRŽANA ČETVRTA REGIONALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O GRAĐEVINSKOM ZEMLJIŠTU

Četvrta, ujedno i posljednja javna rasprava o Nacrtu Zakona o građevinskom zemljištu, koju je Savez općina i gradova Federacije BiH organizovao u saradnji sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, održana je 22.10.2020. godine u Tuzli. Ovoj javnoj raspravi prethodile su rasprave održane u Mostaru, Sarajevu i Bihaću.

Nacrt zakona o građevinskom zemljištu usvojen je od strane oba doma Parlamenta Federacije BiH, te je s tim u vezi, Savez općina i gradova Federacije BiH, u saradnji sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, dogovorio organizaciju četiri regionalne javne rasprave za jedinice lokalne samouprave s ciljem predstavljanja i razmatranja Nacrta Zakona o građevinskom zemljištu.

Raspravi u Tuzli su prisustvovali predstavnici iz sljedećih jedinica lokalne samouprave: Tuzla, Banovići, Gračanica, Sapna, Doboj Jug, Maglaj, Gradačac, kao i predstavnik Ministarstva prostornog uređenja Tuzlanskog kantona. I ovom prilikom je istaknuto da se radi o zakonskom propisu koji ima veliki značaj za jedinice lokalne samouprave, te da su ove rasprave dobra platforma za diskusiju i razmjenu mišljenja o predloženom zakonskom tekstu čije se usvajanje očekuje u skorijem periodu.

Planirano je da, nakon što su održane četiri regionalne javne rasprave, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, u svojstvu obrađivača teksta Zakona o građevinskom zemljištu, organizuje završnu online sesiju o Nacrtu Zakona o građevinskom zemljištu čime bi se okončao proces javnih rasprava i utvrdio Prijedlog ovog zakonskog propisa. 

Ponedeljak, Oktobar 26, 2020. godine
 

Utorak
24. Novembar 2020.

Novembar, 2020
POUTSRČEPESUNE
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING