Održana regionalna konferencija na temu Modela inkluzije manjina i ranjivih grupa - razmjena iskustava i preporuka za unaprijeđenje kreiranja politika

19.Jan.2023.
Skoplje

U Skoplju je 17. i 18. januara 2023. godine održana regionalna konferencija na temu Modela inkluzije manjina i ranjivih grupa - razmjena iskustava i preporuka za unaprijeđenje kreiranja politika.

Razmjena iskustava i dobrih praksi koju je konferencija omogućila pruža dodatnu vrijednost kontinuiranim naporima u oblasti socijalne inkluzije i kreiranju politika na lokalnom nivou u koordinaciji sa relevantnim državnim akterima u oblasti socijalnih, kulturnih i ekonomskih ljudskih prava i inkluzije ranjivih grupa stanovništva.

Konferenciju je organizovao GIZ (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit) uz podršku NALAS-a (Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope) i Vlade njemačke pokrajine Schleswig-Holstein, u sklopu projekta "Scaling up of minorities inclusion models and strengthening of service delivery in municipal structures in the Western Balkans" u koji je uključen i Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.