Info dan o Drugom pozivu Interreg Euro-MED programa 2021-2027.

10.Jun.2022.
Interreg

Upravljačko tijelo i Zajednički sekretarijat novog Interreg Euro-MED programa 2021-2027. organizuje  23. juna 2022. godine od 10 do 17 sati Info dan o predstojećem Drugom pozivu koji će biti za tematske projekte u oblastima:

-          Jačanje inovativne održive ekonomije
-          Zaštita, obnova i valorizacija životne sredine i prirodnog nasljeđa
-          Promocija zelenih područja  za život
-          Održivi turizam

Info dan će se održati u Limasolu, Republika Kipar, a bit će omogućeno i online učešće.

Zainteresovani se mogu registrovati za učešće uživo ili online popunjavanjem kratkog formulara kojem se može pristupiti https://interreg-euro-med.eu/en/information-session-on-the-2nd-call-for-proposals-registration/ . Zbog tehničkih ograničenja, broj učesnika uživo na događaju ograničen je na 150, a prioritet će imati oni koji se prijave prvi, dok za online učešće nema ograničenja.

Info dan je i prilika za pronalaženje partnera. Networking aplikacija bit će osigurana i na licu mjesta i online učesnicima. Također,  možete potražiti partnere ili objaviti svoje projektne ideje na https://interreg-euro-med.eu/en/get-involved/#FindProjectPartners.

Projektni zadaci za svaku od četiri tematske oblasti će biti  prethodno objavljeni na web stranici programa. Potencijalnim aplikantima preporučujemo da ih pažljivo pročitaju prije nego što se pridruže događaju.

Direkcija za evropske integracije poziva sve potencijalne aplikante da prisustvuju događaju uživo i putem interneta i dobiju odgovore na eventualna pitanja u vezi sa prijavom i realizacijom projekata, uz napomenu da aplikanti iz IPA zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, u ovom pozivu imaju mogućnost da budu vodeći partneri u projektima. Prema najavama, Poziv bi mogao biti otvoren od kraja juna do kraja oktobra 2022.