Poziv općinama i gradovima za prijavu na poziv za mreže za transfer inovacija (ITN) u programu URBACT IV

17.Jan.2024.
Lejla Šadinlija

U okviru međuregionalnog programa URBACT IV objavljen je poziv za mreže za transfer inovacija (Innovation Transfer Networks - ITN) koji je otvoren od 10. januara do 20. marta 2024. godine, naveli su iz Direkcije za evropske integracije (DEI).

U intervjuu za emisiju Snaga lokalne zajednice, viša stručna saradnica za Program transnacionalne saradnje Interreg Dunav Lejla Šadinlija, ističe kako je ovaj poziv namijenjen partnerskim konzorcijima koji bi preuzeli dobre projektne prakse Urbanih inovativnih akcija (UIA) iz programskog perioda 2014 - 2020. i primijenili ih na domaćem terenu.

Maksimalni budžet za ovu vrstu projekata iznosi 550.000 eura po projektu, a detalji poziva, uputstva za aplikante, lista vodećih partnera (UIA gradova) i portal za traženje partnera nalaze se programskoj stranici na linku.
https://urbact.eu/get-involved

Na istoj stranici se nalaze i linkovi za online info sesije sa svim detaljima o pozivu koje će se održati narednih sedmica.

Uz podršku URBACT Sekretarijata, bit će organizovan i online Info dan na B/H/S jeziku, 31. januara sa početkom u 10 sati. Registracija se može izvršiti putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOxitcQmjEhJ9DCCRagjIDLHqVBbWubolVuext18debGXM8g/viewform

Registracija je otvorena do 29. januara 2024.